Expeditie NEXT On Tour @Alles Kids in Drenthe

Op 20 en 21 juni staat Expeditie NEXT – On Tour op het Alles Kids Festival in Emmen, het grootste kinderfestival van Nederland! Hier laten we zien wat wetenschap is en welke rol onderzoek speelt in je dagelijks leven. Want ook al zie je wetenschap niet, het is vaak een stuk dichterbij dan je denkt. Zo speelt wetenschap een essentiële rol bij het oplossen van de klimaatcrisis.

Hoe halen we plastic uit de oceaan? Welke plant- en diersoorten worden met uitsterven bedreigd en hoe kunnen we dat voorkomen? Weet jij wat duurzaamheid eigenlijk betekent? Wetenschappers zijn hard op zoek naar klimaatvriendelijke alternatieven op het gebied van energie, wonen, voeding en mobiliteit. Bij Alles Kids Drenthe gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag hoe we onze economie volledig circulair kunnen maken.

Kom langs om te luisteren naar Stel je voor… colleges van wetenschappers of doe mee met de Feit of Fabel Quiz. Laat je verrassen door verrassende feiten en win prijzen. Maak tijdens een van de workshops je eigen zonnepaneeltje of draag een steentje bij aan de wetenschap door mee te doen met een live onderzoek!

Expeditie NEXT – On Tour wordt georganiseerd namens de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) in samenwerking met VSC (de sectororganisatie van wetenschapsmusea en science centres) en verschillende universiteiten en hogescholen uit heel Nederland. Expeditie NEXT – On Tour sluit in heel Nederland aan bij bestaande evenementen, beurzen, nationale dagen en festivals om te laten zien hoe dichtbij wetenschap is.

20 juni 2020 11:00

21 juni 2020 17:00