Expeditie NEXT On Tour @Bevrijdingsfestival Zwolle

Op 5 mei staat Expeditie NEXT – On Tour op Bevrijdingsfestival in Zwolle! Hier laten we zien wat wetenschap is en welke rol onderzoek speelt in je dagelijks leven. Want ook al zie je wetenschap niet, het is vaak een stuk dichterbij dan je denkt. Zo speelt wetenschap een essentiële rol bij het oplossen van de klimaatcrisis.

De plastic soep, de opwarming van de aarde en het verlies van biodiversiteit zijn urgente uitdagingen. Wetenschappers zijn hard op zoek naar klimaatvriendelijke alternatieven op het gebied van energie, wonen, voeding en mobiliteit. Kunnen we van CO2 een grondstof maken? Kunnen we auto’s laten rijden op waterstof? Op Bevrijdingsfestival gaan wij met jou op zoek naar antwoorden op de vraag hoe we energie kunnen opwekken uit de natuur.

Kom langs om te luisteren naar Stel je voor… colleges van wetenschappers of test je eigen kennis tijdens de Feit of Fabel Quiz. Laat je overrompelen door verrassende feiten en win mooie prijzen. Maak je eigen regenmeter of zonnepaneeltje tijdens één van de workshops of draag zelf een steentje bij aan de wetenschap door mee te doen met een live onderzoek!

Expeditie NEXT – On Tour wordt georganiseerd namens de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) in samenwerking met VSC (de sectororganisatie van wetenschapsmusea en science centres) en verschillende universiteiten en hogescholen uit heel Nederland. Expeditie NEXT – On Tour sluit in heel Nederland aan bij bestaande evenementen, beurzen, nationale dagen en festivals om te laten zien hoe dichtbij wetenschap is.

5 mei 2020 11:00

5 mei 2020 23:59