Expeditie NEXT On Tour @Nijmeegse Vierdaagsefeesten

Van 18 t/m 24 juli staat Expeditie NEXT – On Tour op de Nijmeegse Vierdaagsefeesten! Hier laten we zien wat wetenschap is en welke rol onderzoek speelt in je dagelijks leven. Want ook al zie je wetenschap niet, het is vaak een stuk dichterbij dan je denkt. Zo speelt wetenschap een essentiële rol bij het oplossen van de klimaatcrisis.

De plastic soep, de opwarming van de aarde en het verlies van biodiversiteit zijn urgente uitdagingen. Wetenschappers zijn hard op zoek naar klimaatvriendelijke alternatieven op het gebied van energie, wonen, voeding en mobiliteit. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag hoe we voldoende gezond voedsel kunnen produceren zonder het klimaat te beschadigen.

Kom langs om te luisteren naar Stel je voor… colleges van wetenschappers of doe mee met de Feit of Fabel Quiz. Laat je overrompelende door verrassende feiten en win prijzen. Ontdek de wereld van technische en duurzame oplossingen met de Radboud Universiteit Nijmegen, Radboud UMC en Hogeschool Arnhem Nijmegen. Of draag zelf een steentje bij aan de wetenschap door mee te doen met een live onderzoek!

Expeditie NEXT – On Tour wordt georganiseerd namens de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) in samenwerking met VSC (de sectororganisatie van wetenschapsmusea en science centres) en verschillende universiteiten en hogescholen uit heel Nederland. Expeditie NEXT – On Tour sluit in heel Nederland aan bij bestaande evenementen, beurzen, nationale dagen en festivals om te laten zien hoe dichtbij wetenschap is.

18 juli 2020 6:00

24 juli 2020 23:59