Geannuleerd: Rotterdamse Nacht van de Filosofie 2020

In verband met de uitbraak van het coronavirus hebben de autoriteiten per direct een verbod op evenementen met meer dan 100 bezoekers afgekondigd. Uiteraard volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat de Nacht van de Filosofie zal worden verplaatst naar een nieuwe datum in 2020.

===========================================================================================================================

Tijdens de Rotterdamse Nacht van de Filosofie maakt ROBIN: een interactief levensverhaal zijn opwachting. Zou jij alles achterlaten om te leven op Mars? Vind jij liefde in de armen van een algoritme? Moeten Robots de verzorging van mijn geliefde overnemen? Hoe redden we het klimaat?

In ROBIN komen tal van wetenschappelijk en ethische dilemma’s over onze (nabije) toekomst voorbij. Onze wereld is altijd in beweging en de uitdagingen die daarbij komen kijken, daar staan we lang niet altijd bij stil. Enter filosofen die ons hiermee kunnen helpen! De keuzes die we maken zijn namelijk belangrijk voor onze toekomst. Hoe gaan we om met deze dilemma’s en welke rol speelt filosofie, wetenschap en technologie? Als kijker van de film beïnvloed jij het leven van ROBIN met de keuzes die je tijdens het verhaal maakt. Wat kies jij?

Voor dit bijzondere filmproject hebben wetenschappers en scenarioschrijvers de handen ineengeslagen om een film te maken over dagelijkse dilemma’s die nu of in de nabije toekomst spelen. De dilemma’s zijn samen met wetenschappers getoetst en vormen realistische scenario’s voor onze toekomst.

Voor de filmomlijsting is aanwezig Dr. Tim de Mey, universitair docent Theoretische Filosofie (EUR). De Mey is een van de wetenschappers betrokken bij het schrijven van de scenario’s en dilemma’s. Moderator is Erwin Maas.

Op de Rotterdamse Nacht van de Filosofie presenteert Alicja Gescinska het essay van de Maand van de Filosofie. Denker des Vaderlands Daan Roovers gaat in gesprek met Fokke Obbema, die veertig mensen interviewde over de zin van het leven. En nog veel meer. Lees hier meer over dit evenement.

 

 

3 april 2020 8:00

3 april 2020 0:00
Arminius Debat- en evenementenlocatie Museumpark 3
Rotterdam