Ziekten en gezondheid

Wat zijn de uitdagingen op gezondheidsgebied van deze tijd? En wat kunnen recente technologische ontwikkelingen betekenen voor onze gezondheid?

Hoe kunnen we ziektes beter bestrijden en blijven we langer gezond? Het zijn vragen waar de mens continu antwoorden op zoekt. Onze kennis over het menselijk lichaam neemt verder toe en medische behandelingen bieden steeds meer oplossingen. Toch blijft er nog veel te ontdekken, terwijl de huidige tijd ook nieuwe gezondheidsproblemen met zich meebrengt. Technologische ontwikkeling biedt zicht op spectaculaire nieuwe behandelmogelijkheden. Gaan die ons helpen nog ouder en gezonder te worden? Of is er meer nodig?

Gezond oud

We worden gemiddeld gezien steeds ouder, maar de een doet dat in betere gezondheid dan de ander. Hoe ontstaan de verschillen? En hoe kunnen we zorgen dat meer mensen in goede gezondheid oud worden?

Lees meer
Stress

Hoge werkdruk, een uitpuilende agenda en te veel aan je hoofd. Veel mensen worstelen met de druk van de prestatiemaatschappij. Waarom lijden we tegenwoordig zo onder stress? En wat kunnen we doen om daar beter mee om te gaan?

Lees meer
Erfelijke ziektes

Onze gezondheidszorg wordt steeds beter, maar voor veel ziektes is genezing nog niet mogelijk. De toegenomen kennis over onze genen biedt nieuwe mogelijkheden. Wat als we kunnen sleutelen aan ons DNA? En waar zouden we dit soort technieken voor in willen zetten?

Lees meer
Lees meer

Buiten gezond oud worden, stress door de prestatiemaatschappij en sleutelen aan ons DNA speelt er nog meer in het thema ziekten en gezondheid.

Kijk hier voor meer content ->

Lees meer